Home Up

جغرافياي نهاوند

موقعيت جغرافيائی :

نهاوند در موقعيت 48  درجه و 24 دقيقه طول شرقي و 23 درجه و 22 دقيقه عرض شمالي قرار دارد. اختلاف ساعت آن با تهران 13 دقيقه و 28 ثانيه ميباشد. نهاوند از شمال به شهر های تويسرکان و همدان و از شرق به ملاير، از غرب به کرمانشاه و از جنوب به استان لرستان محدود است. فاصله اين شهر تا تهران از مسير ملاير، اراک 452 کيلومتر و از مسير همدان 496 کيلومتر است. فاصله نهاوند تا همدان 140 کيلومتر، تا دو راهی کنگاور-کرمانشاه 53 و از دوراهی تا کرمانشاه، 77 کيلومتر ميباشد. فاصله نهاوند تا کرمانشاه 130 کيلومتر است.

وسعت :

برآوردهای آماری وسعت شهر را در سال 65-64 حدود 02/13 کيلومتر مربع نشان ميدهد. همچنين وسعت دهستان عليا 377 و دهستان سفلی 452، سلگی 182 و خزل 646 کيلومتر مربع بوده که مجموع وسعت شهرستان حدود 1670 کيلومتر مربع ميباشد.

 بافت قديمی شهر ابتدا در منطقه پاقلعه بوده، بعد به تدريج به دامنه های جنوبی و خاوری کشيده شده است. پس از احداث خيابان سراسری در سال 1315 ، به تدريج بافت کالبدی شهر از نظم و ترتيب بيشتری برخوردار گرديد ، و به آهستگی ترکيب عناصر و فضاهای زيستی آن به وضعيت متعارف شهری نزديکتر شد.

 در طرح هادی منطقه، توسعه فيزيکی شهر، عمدتاً به طرف شمال و شمال باختری پيش بينی شده است که تکافوی اسکان جمعيت پيش بينی شده 398 هزار نفری سال 1400 خورشيدی را داشته باشد. گسترش کالبدی شهر در سالهای بعد از انقلاب از سرعت بسيار برخوردار بوده و منجر به ايجاد مناطق و شهرک گونه ها در نقاط مستعد گرديده است، از جمله :  شهرک طالقانی، شهرک شهيد دستغيب، شهرک فرمانداری، شهرک مهديه، و اطراف منبع آب.

از مجموعه سطح شهر، بيش از نيمی از آن به مسکن اختصاص يافته است، حدود 30 درصد به معابر و بقيه زير پوشش خدمات شهری و فضاهای خالی است. تراکم متوسط شهر در حال حاضر 112 نفر در هکتار است.

... ادامه دارد

 

صفحه اصلي

نهاوند

جغرافيا

تاريخ

مردم

مرجع

نويسنده

آلبوم عکس